Trik Hilangkan Bau Peluh Dari Pakaian Gym
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Trik Hilangkan Bau Peluh Dari Pakaian Gim

Bukan senang untuk hilangkan bau busuk di pakaian senaman kamu. Terdapat satu trik menarik, murah dan mudah untuk memastikan pakaian bersih dan wangi.

47402594 - young people training in the gym

Menurut Well and Good, ada satu cara untuk  tanggalkan bau busuk pada pakaian senaman di mana ia sebenarnya cukup mudah, murah dan agak mengejutkan!

Cosmo bercakap dengan Christine Allmer, pemilik jenama kecantikan semula jadi Desert Essence dan katanya, “Tea tree oil didapati mempunyai 100 bahan kimia yang berbeza dengan ciri-ciri antiseptik.”

Dan ia bagus untuk mencuci pakaian sehingga betul-betul bersih dan juga untuk menghilangkan bau busuk. Allmer berkata, tea tree oil mempunyai keupayaan hebat untuk menyegarkan, terima kasih kepada tahap mikro di mana ia boleh digunakan sebagai pencuci pakaian.

Apa yang kamu patut buat ialah memasukkan dua sudu teh tea tree oil ke dalam pakaian yang kamu ingin cuci dan tunggu sehingga ia mengeluarkan bau segar.

 

Foto: 123rf.com/Artikel asal: Jess Edwards

A woman who always smiles. And can be very scary if you drive her mad. Selalu percaya kepada prinsip, Execution Is King. Sedang obses ‘bikin’ badan sebab tiada yang lebih menggembirakan setiap wanita bila mereka tampil sihat dan ONS. Lepas dah cantik, inilah masanya ‘tayang’ dengan menggembara. Mahu terbang sebanyak negara yang mungkin kerana… life is an adventure! I agree to live life like there’s no tomorrow.

Editor