Top 5 Model Terbaik 'Made In Malaysia'
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Top 5 Model ‘Made In Malaysia’

Mereka antara model kelahiran Malaysia yang mempunyai aura tersendiri serta mempunyai bakat setanding model antarabangsa. Mereka juga adalah antara yang kerap muncul di pentas peragaan dan majalah tempatan.

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Cosmo senaraikan lima model Malaysia yang menjadi bualan dan semakin dikenali dalam dunia fesyen.

 

atikah karim 4

Atikah Karim (175cm ) “Be real, humble. Trust yourself and be confident. If you want to go far, go for it don’t be lazy”.

Atikah berasal dari Kota Kinabalu, Sabah. Dia sebelum ini pernah memasuki pertandingan ratu cantik namun nasib tidak menyebelahinya sehinggalah dia menjuarai Ford Models Supermodel of the World Search Malaysia 2011. Wajahnya yang unik serta warna kulit yang gelap dan cantik membuatkan Atikah menyerlah di pentas antarabangsa dan dia kini di New York dan bekerja di sana. Atikah adalah salah seorang model untuk kempen musim panas Ralph Lauren dan pernah berada di pentas Milan Fashion Week.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness