Top 10 Bandar Yang Mahal Untuk Menyewa Apartment
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Top 10 Bandar Termahal Untuk Menyewa Apartment

Jika kamu fikir menyewa di Kuala Lumpur terlalu mahal walaupun hanya apartment kos rendah, bayangkan jika kamu menetap di New York atau Hong Kong! Berhijrah ke luar negara? Lupakan saja.

Menurut kajian CeoWorld Magazine, bandar Kuala Lumpur tersenarai sebagai bandar ke- 65 termahal untuk sewaan rumah apartment dua bilik. Di Kuala Lumpur sahaja, anggaran sewa bulanan untuk apartment mencecah RM2,300 maksimum! Cosmo senaraikan 10 bandar utama dunia yang harga sewaan (untuk apartment dua bilik) sangat mahal.

Prev1 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

10. Taipei (Maksimum RM8,600)

Ibu kota negara Taiwan ini sememangnya sebuah kota metropolis dan moden. Kota yang sibuk dengan aktiviti beli-belah dan dipenuhi dengan bangunan bercirikan kontemporari ini menawarkan harga sewaan yang mahal berdasarkan kemudahan yang tersedia.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness