Tip Cari Pelincir Sesuai Untuk Sesi Hangat Kamu Dan Suami
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Tip Cari Pelincir Sesuai Untuk Sesi Hangat Kamu Dan Suami

Tip Cari Pelincir Sesuai Untuk Sesi Hangat Kamu Dan Suami

Kamu dan suami umpama newbie dan tidak tahu pelincir seks mana yang bersesuaian? Usah risau! Cosmo kongsi beberapa tip untuk dapatkan the right lube dan cara gunakannya.
Foto: 123rf.com

1) Terdapat tiga base utama untuk pelincir: Air, silikon dan minyak. Yang berasaskan air lebih baik kerana ia lebih mudah untuk dibersihkan dan tidak berikan iritasi. Pelincir silikon pula berikan extra wetness, tapi ia juga boleh menghakis kondom, menyebabkan ia terkoyak.

2) Terdapat banyak variasi yang kamu boleh pilih. Pelincir yang berikan kehangatan, sensasi sejuk, diperbuat daripada bahan organik malah ada juga yang vegan. Pilih mana yang kamu suka dan cuba terlebih dahulu dengan menyapu pada tangan kamu.

3) Gunakan sedikit pada pasangan ketika sesi foreplay dan mintanya lakukan perkara sama padamu. Ada pelincir yang kamu boleh gunakan di keseluruhan tubuh. Pastikan ia 2-in-1 massage lubricant.

4) Berhati-hati dan pastikan kamu tidak menggunakannya terlalu banyak kerana ia boleh mengurangkan geseran yang diperlukan. The amount you use should not be larger than a 50 cent coin.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert