Tingkatkan Penghidratan Kulitmu - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Tingkatkan Penghidratan Kulitmu

Kerana penghidratan adalah kunci kepada penampilan kulit yang cantik. Nak tahu bagaimana pastikan kulit kekal terhidrat sepanjang 72 jam?

Kulitmu akan kekal terpelihara jika kamu mampu kekalkan penghidratan hariannya tetapi bila ada produk yang mampu kekalkan penghidratan sehingga tiga hari… Itu lebih hebat! Clinelle menampilkan PureSwiss HydraCalm, rangkaian penjagaan kulit yang mampu menguci lembapan hingga 72 jam. Barisan enam produk yang melengkapi rutin harianmu ini mengembalikan kseihatan kulit dan meresap lebih jauh ke dalam lapisan kulit untuk penghidratan berpanjangan.

Apa rahsianya? Teknologi terkini PureSwiss HydraCalm dirumuskan dengan tindakan berkuasa 3X HydraCalm yang mengandungi bahan berikut:

Asia Hialuronik Semula Jadi (HA)

Ia meresap jauh ke dalam kulit untuk membekalkan lembapan dan menguncinya selama 72 jam.

Air Mata Air Panas Asli Swiss

Ia segera menghidrat dan menyegarkan kulit serta mengekalkannya pada tahap pH5.5 yang optimum untuk kesihatan kulit.

Bio-Calm Complex

Melegakan, menyihatkan dan menguatkan sistem pertahanan kulit.

Betul, sudah banyak produk yang menggunakan asid hialuronik dengan fungsi penghidratan tetapi apa yang membezakan Clinelle PureSwiss HydraCalm ialah, ia hanya menggunakan asid hialurnik semula jadi. Bahan aktif ini diambil daripada tumbuhan bernama cassia augustifolia yang bertindak untuk menghidrat dengan segera jauh ke dlam lapisan kulit dan mengunci lembapan untuk masa yang lama. Dan kerana ia adalah bahan botani, ia tidak akan membahayakan kulit walaupun digunakan untuk jangka panjang. Malah ia membantu untuk memperbaiki struktur perlindungan kulit dengan membentuk lapisan pertahanan yang menghalang lembapan daripada hilang.

Mulakan dengan Caring Milk Cleanser, Cleansing Gel, Lotion, Serum, Cream dan akhir sekali Sleeping Mask.

Selamat & Berkesan dengan 7 ‘No’

No paraben

No pewarna tiruan

No wangian tiruan

No lanolin,

No minyak mineral,

No SD-alkohol

No bahan menyumbat pori

Clinelle PureSwiss HydraCalm kini boleh didapati di AEON Wellness / Pasar raya, Farmasi Caring, Guardian, Watsons dan farmasi-farmasi terpilih seluruh negara.

PS Hydracalm logo

 

Foto: 123rf.com

Pertama kali berjumpa orang akan ingat saya garang (memang pun!) dan sombong (langsung tak!)… Tapi bila buka mulut, semua ‘hancur’. Beauty is my passion but I keep me natural most of the time. Menyanyi dalam kereta adalah terapi saya. I love music and travelling, jadi sila ajak saya jalan-jalan. Jangan serabutkan otak dengan perkara negatif, belajar untuk ‘let it gooo, let it gooo…’, kamu akan menjadi seorang yang lebih bahagia.

Beauty Guru