Senarai Tragedi Maut Yang Pernah Berlaku Di Lokasi Kematian Nora Anne
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Senarai Tragedi Maut Yang Pernah Berlaku Di Lokasi Kematian Nora Anne

Selepas lebih 10 hari hilang, akhirnya Nora Anne Quorin, 15, ditemukan dalam keadaan tidak bernyawa tanpa pakaian, di anak sungai Gunung Berembun pada jarak 2.5 kilometer daripada lokasi penginapannya.

Nora Anne yang berasal dari Ireland sebelum ini dilaporkan menginap di The Dusun, Kampung Pantai, Seremban, bersama keluarganya pada 3 Ogos lalu. Dia kemudian dilaporkan hilang selepas sehari mendaftar masuk di resort atas bukit itu.

Cosmo tidak mahu membincangkan teori ataupun spekulasi bagaimana mendiang hilang atau terbunuh. Sebaliknya mahu berkongsi kisah tragedi nahas yang pernah berlaku di Gunung Berembun, lokasi mayat Nora Anne ditemukan.

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Pendaki sesat 12 jam di Gunung Berembun
Menerusi laporan daripada Berita Harian pada 2 Mei 2019, seorang pendaki berbangsa Cina, Fan Yeong Fatt, 35, sesat selama 12 jam di Gunung Berembun. Mangsa dilaporkan memulakan pendakian jam 8 pagi sebelum tersesat. Mangsa bagaimanapun ditemukan selamat di kaki gunung pada malam hari yang sama. Berita penuh:
https://www.bharian.com.my/berita/wilayah/2019/05/559355/pendaki-sesat-12-jam-di-gunung-berembun

Foto: BH Online

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness