Senarai Selebriti Popular Yang Menderita Lyme Disease
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Senarai Selebriti Popular Yang Menderita Lyme Disease

Lyme Disease adalah antara penyakit misteri yang berjangkit daripada sengatan serangga bernama deer ticks. Justin Bieber baru-baru ini mendedahkan yang dia menderita penyakit ini yang mengganggu kehidupannya.

Serangga yang dikenali sebagai Deer Ticks yang menyebarkan virus Lyme selepas mengigit mangsanya. Foto: depositphotos.com

Simptom penyakit Lyme dikatakan sangat banyak menyebabkan pesakit merasakan mereka menghidap pelbagai penyakit kronik. Antara simptomnya ialah migrain berpanjangan, kesan lebam dan ruam, sesak nafas, keletihan melampau, serangan panik, jantung berdegup laju dan banyak lagi.

Malah paling teruk apabila pesakit tidak mampu untuk bergerak dan ia menggangu emosi dan mental. Pakar Lyme Disease juga mengakui ia antara penyakit misteri dalam sejarah perubatan. Namun ia bukanlah penyakit yang boleh membawa maut tetapi mengambil masa yang lama untuk pulih.

Cosmo senaraikan selebriti Hollywood yang pernah menghidap penyakit Lyme dan bagaimana mereka berjaya melawannya.

4 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

THALIA
Aktres dan penyanyi pop Latin ini mendominasi muzik Latin sekitar awal 2000. Dia diserang Lyme ketika sedang sarat hamil anak pertamanya pada tahun 2007. Thalia tidak dapat menjaga bayinya selepas bersalin kerana terlalu lemah dan mengalami tekanan emosi. Dia kini sembuh sepenuhnya selepas beberapa tahun mendapatkan rawatan.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness