Senarai Selebriti Popular Yang Menderita Lyme Disease
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Senarai Selebriti Popular Yang Menderita Lyme Disease

Lyme Disease adalah antara penyakit misteri yang berjangkit daripada sengatan serangga bernama deer ticks. Justin Bieber baru-baru ini mendedahkan yang dia menderita penyakit ini yang mengganggu kehidupannya.

Serangga yang dikenali sebagai Deer Ticks yang menyebarkan virus Lyme selepas mengigit mangsanya. Foto: depositphotos.com

Simptom penyakit Lyme dikatakan sangat banyak menyebabkan pesakit merasakan mereka menghidap pelbagai penyakit kronik. Antara simptomnya ialah migrain berpanjangan, kesan lebam dan ruam, sesak nafas, keletihan melampau, serangan panik, jantung berdegup laju dan banyak lagi.

Malah paling teruk apabila pesakit tidak mampu untuk bergerak dan ia menggangu emosi dan mental. Pakar Lyme Disease juga mengakui ia antara penyakit misteri dalam sejarah perubatan. Namun ia bukanlah penyakit yang boleh membawa maut tetapi mengambil masa yang lama untuk pulih.

Cosmo senaraikan selebriti Hollywood yang pernah menghidap penyakit Lyme dan bagaimana mereka berjaya melawannya.

3 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

KELLY OSBOURNE
Kelly digigit ticks ketika meluangkan masa di sebuah santuari rusa yang dibeli oleh ibunya di England pada tahun 2004. Kelly kemudian menderita sakit tekak dan perut. Dia kemudian terbang ke Jerman untuk rawatan sel stem.

View this post on Instagram

#SneakPeak at my hair and makeup for the #emmys today. What do you guys think? ???

A post shared by Kelly Osbourne (@kellyosbourne) on

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness