Segalanya Yang Perlu Kamu Tahu Mengenai Pembayang Pipi
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Segalanya Yang Perlu Kamu Tahu Mengenai Pembayang Pipi

Setiap wanita harus miliki dua rona pembayang pipi: Yang semula jadi dan yang terang. Turuti panduan ini untuk cipta kemekaran wajah yang sihat dan berseri.

blusher

Foto: Shutterstock.com

2 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

Asas Pembayang

1.Jika kamu gunakan bedak asas jenis padat, guna juga pembayang dari jenis yang sama. Dan jika kamu guna bedak asas cecair atau krim, pilih juga pembayang krim atau cecair. Teksturnya yang sama mampu beri hasil terbaik.

2. Kulit yang cerah tampak cantik mekar dengan rona ros atau pastel, kulit sawo matang bolehlah memilih rona pic atau merah samar kecoklatan, sementara kamu yang berkulit gelap lebih manis dengan rona merah atau gangsa.

3. Sapukan warna tersebut sedikit demi sedikit. Jika tak cukup boleh tambah lagi, tapi jangan risau kalau dah terlebih. Tutup saja dengan bedak debu.

4. Untuk kulit jenis berminyak dan kombinasi, sebaiknya elak pembayang yang terlalu bersinar dan pilih dari jenis debu atau padat. Kamu yang berkulit kering dan inginkan efek lembut bercahaya, tekstur krim adalah pilihan terbaik untuk kamu.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor