Rawatan DIY Untuk Atasi Jangkitan 'Miss V' - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Rawatan DIY Untuk Atasi Jangkitan 'Miss V'

Rawatan DIY Untuk Atasi Jangkitan ‘Miss V’

Gatal, pedih dan keputihan: Ini adalah petanda jangkitan kulat. Ubat-ubatan seperti clotrimazole dan tioconazole selamat untuk digunakan, tapi Dr Google juga ada mencadangkan beberapa rawatan DIY yang pelik. Alyssa Dweck, pakar sakit puan dan profesor pembantu klinikal di Mount Sinai School of Medicine, Amerika Syarikat berkongsi apa yang patut dan tidak patut kamu cuba.

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

BAWANG PUTIH

Bawang putih mempunyai agen antikulat semula jadi tapi ia juga boleh memburukkan keadaan. “Saya tak sarankan kamu letak apa-apa makanan di bahagian intim. Ia boleh tersekat dan menyebabkan jangkitan bertambah teruk,” kata Dweck.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor