Rahsia Wanita Jepun Tidak Mudah Gemuk!
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Rahsia Wanita Jepun Tidak Mudah Gemuk!

Wanita Jepun diiktiraf sebagai wanita Asia yang elegan dan memiliki kesihatan yang baik berbanding wanita lain di dunia.

Apa rahsia mereka tidak mudah gemuk dan kekal lansing serta kelihatan muda daripada usia sebenar? Gaya hidup, pemakanan dan budaya Jepun yang tinggi dengan displin banyak mempengaruhi kehidupan mereka. Cosmo dedahkan tabiat ketika makan oleh wanita (termasuk lelaki) Jepun yang boleh kamu cuba kerana ia terbukti berkesan mengawal berat badan!

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Foto: 123rf.com

Diet Seimbang Dan Bekhasiat

Kamu silap jika berfikir wanita Jepun hanya makan sushi untuk kekal lansing. Menu diet mereka malahan pelbagai dengan jenis makanan. Paling penting mereka sendiri tidak gemar makanan segera dan yang tinggi dengan kalori.

Mereka memilih ikan, rumpai laut, sayuran hijau, soya, nasi, buahan dan teh hijau. Kesegaran makanan amat penting dan mereka gemarkan buahan yang ranum. Ketika musim sejuk, mereka memilih daging merah panggang, ikan, sup dan teh panas. Sementara ketika musim panas, wanita Jepun memilih makanan sejuk seperti makanan laut, ramen sejuk dan salad. Kunci utama, memilih makanan berlawanan dengan musim dan cuaca.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness