Perlukah Kamu Simpan Rahsia Daripada BFF? - Page 3 of 3 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Perlukah Kamu Simpan Rahsia Daripada BFF?

'No secret between us, best friend forever.' Boom! Realiti menampar pipimu! Hakikatnya ada beberapa perkara yang seharusnya kamu rahsiakan daripada BFF. Tidak semua perlu dikongsi hanya kerana dia teman sejati.

Foto: Nick Onken

Cosmo pasti kamu pernah berjanji seperti itu bersama BFF kamu, kan? Kononnya tiada rahsia di antara kita tidak kira apa jua situasi yang datang. Ya, ia sangat relevan kerana dia teman baikmu – sering sokong kamu walau dalam keadaan apa sekali pun. Lama-kelamaan, perspektif kamu mula berubah apabila kamu sedar bahawa ada sesetengah perkara lebih elok dirahsiakan daripada pengetahuannya. Sebagai contoh, kamu terlihat bapanya bercanda bersama wanita lain yang bukan ibunya? Bagaimana nak beritahunya, kan? Apa jua alasan di sebalik rahsia tersebut, perasaan bersalah menghantui diri kamu dek kerana perjanjian di antara kamu dan BFF kamu itu. Does it make you any less of a friend? Jawapannya: TIDAK!

3 of 3Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

3) THE AFTERMATH

Sebelum kamu bercerita pada BFF, fikir: Adakah berbaloi berkongsi cerita itu dengannya? Apakah reaksinya? Yang paling penting, apakah efek ataupun isu yang akan timbul selepas itu? Ingat! Ada sebab mengapa rahsia seharusnya kekal sebagai rahsia (walaupun pisau sedang diletakkan pada lehermu). Ada kalanya berahsia itu lebih baik. Jadi sebelum kamu drop the bomb, ada baiknya kamu berfikir, kemudian buat analisis tentang kesannya. Cosmo bukan mahu kamu jadi psikik, tilik nasib atau ramal apa yang bakal berlaku. Tapi tiada salahnya untuk kamu lebih berhati-hati, kan?

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert