Perhebatkan Sesi Asmara Dengan Temperature Play - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Perhebatkan Sesi Asmara Dengan Temperature Play

Perhebatkan Sesi Asmara Dengan Temperature Play

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse
Ya, Cosmo faham cuaca di luar sangat panas dan kamu tidak mahu hubungan seks bersama suami berubah menjadi ‘pesta peluh’ (yucks!) atau cuaca terlalu sejuk sehingga kamu kaku tidak mahu bergerak. Penyelesaiannya? Temperature play!
Foto: 123rf.com

Bermain dengan suhu ketika seks mungkin kedengaran agak menakutkan, ia sebenarnya amatlah senang (and not scary at all!). Bukan saja ia tidak mempunyai apa-apa kos tetapi juga sangat menyeronokkan. Mungkin ia sesuatu yang baru untuk kalian, namun hakikatnya 37 peratus pasangan suami isteri pernah bereksperimen dengan temperature play, menurut statistik laman web Lovehoney. Jika kamu masih terkebil-kebil tidak faham apa yang Cosmo maksudkan, jangan risau! This is Cosmo: Beginner’s Guide to Temperature Play.

Apa Itu Temperature Play?

Put simply, ia adalah teknik yang digunakan (tapi tidak eksklusif) ketika hubungan seks BDSM serta vanilla foreplay yang menggunakan suhu panas atau sejuk untuk merangsang kulit dan menimbulkan reaksi sensual. Temperature play sering digabungkan dengan penutup mata atau bantuan lain untuk meningkatkan sensasi.

Mengapa Ia Hebat?

Matlamat utamanya adalah untuk bangkitkan keghairahan menggunakan neuroreceptor kulit kamu. Stimulasi melalui suhu panas atau sejuk ketika sesi foreplay memberikan tubuh satu sensasi yang akan berubah menjadi rangsangan seksual. Temperature play boleh mengujakan kamu apabila kedua-dua suhu ini digabungkan dalam corak yang tak dijangka.

Cara Lakukannya

To get the most fun out of temperature play, it’s good to combine hot and cold. Jadi jangan hadkan potensi tersebut hanya dengan menggunakan kiub ais, aiskrim atau buah strawberi dan krim daripada peti sejuk. Cecair suam seperti coklat cair, sirap coklat atau edible oil juga boleh digunakan untuk cipta lebih keseronokan.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert