Pentingkah 'Keluhan Seksi' Di Kamar?
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Pentingkah 'Keluhan Seksi' Di Kamar?

Pentingkah ‘Keluhan Seksi’ Di Kamar?

Hubungan intim bukan semata-mata gerakan fizikal antara dua jiwa. Terdapat banyak perkara kecil yang boleh menyumbang lebih kenikmatan, antaranya moaning. Jangan biarkan ‘wayang’ kamu bersama suami menjadi bisu atau terlalu bingit!
Pentingkah 'Keluhan Seksi' Di Kamar?

Foto: Shutterstock.com

4 of 4Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Ya, ia boleh semarakkan hubungan seks tapi ia juga boleh ‘membunuh’. Ketahui bila masanya ia perlu dihentikan…

FAKING IT

Apabila kamu sudah mula berpura-pura, tiba masa kamu hentikannya! Ingat, ia umpama runut bunyi di dalam filem dan kamu pasti tidak mahu ‘bunyi sumbang’ tersebut menjejaskan ‘filem’ kalian. Nobody likes a bad soundtrack!

SUAMI TIDAK SELESA

Walaupun lapan daripada 10 lelaki sukakan wanita ‘kasar’ di kamar, hakikatnya masih wujud lelaki yang tidak menyenanginya lebih-lebih lagi jika kamu melebih-lebih. Jadi bila kamu mula lihat raut wajah suami berubah, tone it down a bit okay!

TERKELIRU

Ada juga yang terlalu menikmatinya sehingga memberi mesej yang salah dan mengelirukan. Jika kamu sudah ‘merengek’ seperti mahu menangis, suami akan keliru kerana menyangka yang kamu  menahan kesakitan atau tidak menikmatinya. Bawa bertenang okey.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor