Tip Mudah Ini Boleh Bantu Kikis Tabiat Suka Makan Manis - Page 2 of 3 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Tip Mudah Ini Boleh Bantu Kikis Tabiat Suka Makan Manis

Tip Mudah Ini Boleh Bantu Kikis Tabiat Suka Makan Manis

Sama seperti ‘serbuk putih’ yang lagi satu tu, gula boleh buatkan kamu ketagih dan memudaratkan kesihatan kamu. Ini adalah pelan mudah untuk kikis tabiat kamu itu.

Tip Mudah Ini Boleh Bantu Kikis Tabiat Suka Makan Manis

Foto: Depositphotos

2 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

6) Alternatif bijak.

Mahu singkirkan kalori gula daripada diet? Gantinya dengan tenaga daripada protein, lemak sihat dan sayur-sayuran serta buah-buahan. Makan terlalu sedikit boleh menyebabkan keinginan yang lebih memuncak. So, not what you need.

7) Berhati-hati dengan fake-outs.

Memandangkan otak kamu tidak boleh kenal pemanis tiruan sebagai gula, kamu akan berakhir dengan mengambil lebih banyak gula untuk imbanginya.

8) Sandwic bukan sekadar sandwic.

Periksa label roti jika terdapat bahan seperti madu, molasses atau jus buah dan hanya beli roti whole-grains dengan sekurang-kurangnya 3 gram serat dan 5 gram kurang gula setiap potongan.

9) Ketahui kandungan dalam daging deli kamu.

Some lunch fixing are full of a corn-derived sugar called dextrose. Sebelum kamu beli, lakukan kajian terhadap jenama tersebut di internet untuk pastikan daging mengandungi 0 gram gula.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor