Mulakan Tahun 2018 Dengan Percutian Hebat! - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Mulakan Tahun 2018 Dengan Percutian Hebat!

Mungkin tidak pernah terlintas di minda kamu untuk terbang sampai ke Amerika Selatan. Tetapi jika kamu mahukan percutian berbeza dan penuh sejarah, Cosmo sarankan kamu nikmati keindahan tingalan puak Inca di Peru. Ikuti pengembaraan kami ke salah satu keajaiban dunia.

Prev1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

Langkah Pertama

Perjalanan ke Amerika Selatan memang jauh dan mengambil lebih 30 jam penerbangan untuk tiba di Peru. Apatah lagi kos untuk keseluruhan perjalanan juga agak tinggi. Namun, dengan adanya laman web pelancongan yang sentiasa mengadakan promosi penerbangan ke mana jua, ia tidaklah menjadi masalah untuk menempah tiket dengan harga berpatutan. Lakukan semua tempahan untuk perjalanan kamu sebelum berlepas. Ini lebih menjimatkan masa dan wang. Cosmo terbang dari Kuala Lumpur dan transit di Amsterdam sebelum tiba ke Lima, Peru. Setibanya di Lima, kami terpaksa bermalam di Wasi Bed & Breakfast berdekatan lapangan terbang sebelum penerbangan ke Cusco, negeri di mana letaknya Machu Picchu dan sebelum bergerak ke Ollantaytambo, bandar lama berdekatan Machu Picchu yang mempunyai perhentian kereta api.

Tubuh saja genit, tapi suara saya satu dewan boleh dengar (macam tertelan speaker!). Seorang yang periang dan suka record diri sendiri memasak, sesuailah dengan column saya – Lifestylist. Lavish holiday is so me. Nampak macam manja tapi can get the job done. Saya kaki karaoke dan orang kata suara saya seperti Ning Baizura. When it comes to navigation, I am the best!

Lifestylist