Maksimumkan Kepuasan Seksual Dengan Lima Deria Ini - Page 4 of 5 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Maksimumkan Kepuasan Seksual Dengan Lima Deria Ini

Maksimumkan Kepuasan Seksual Dengan Lima Deria Ini

Again...sex is not about physical penetration only! Ia sebenarnya melibatkan lima deria semula jadi manusia. Apakah yang dapat memaksimumkan kepuasan seksual kamu dan suami di kamar? Cosmo ada rahsianya!

 

Maksimumkan Kepuasan Seksual Dengan Lima Deria Ini

Foto: 123rf.com

 

Percaya atau tidak, hubungan intim sebenarnya melibatkan lima deria yang dimiliki setiap orang, daripada penglihatan, suara, bau-bauan, sentuhan dan deria rasa di lidah kamu. Sayangnya, ramai pasangan tidak mengambil peluang untuk maksimumkan kesemua deria ini ketika berintimasi. Alasannya? Malas untuk bereksperimen, tergesa-gesa, malu atau tidak tahu bahawa deria memainkan banyak peranan untuk mencipta aksi ranjang yang lebih berkualiti. Buat kamu yang mahu cuba bermain cinta dengan lima deria ini, jadikan tip Cosmo ini sebagai panduan.

4 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

4) Bau-bauan

Elakkan pengambilan makanan yang meninggalkan bau kurang sedap di mulut seperti bawang putih. Sebaiknya, berus gigi dan lidah kamu terlebih dahulu kemudian kumur dengan penyegar mulut. Ia akan buatkan suami kamu lebih bersemangat dan berahi ketika bercumbu. Tarik perhatian suami dengan bau-bauan harum yang lembut dan sensual. Lilin aromaterapi boleh menjadi pilihan. Selain itu, segarkan tubuhmu dengan wangian, mandi dan cuci rambut dengan produk yang wangi dan sapu tubuh dengan losen. Tapi pastikan wangian tersebut tidak berlebihan hingga boleh buat suami kamu pening.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert