Lebihkan Garam Untuk Lebih Sihat - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Lebihkan Garam Untuk Lebih Sihat

Excuse me, what?! Bukankah kamu perlu kurangkan garam kerana ia membahayakan kesihatan? No darling! Cosmo kongsikan khasiat serta kegunaan garam bukit untuk tujuan kesihatan yang ramai tidak tahu. Ya, ia bukanlah lagi satu rahsia!
‘Tambah Garam’ Untuk Lebih Sihat
Foto: 123rf.com

Prev1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

Apa Itu Garam Bukit?                                                        

Garam bukit juga dikenali sebagai garam kristal gunung Himalaya adalah garam yang berasal dari kawasan gunung Himalaya dan berada dalam bentuk asalnya. Ia adalah garam organik yang paling berkhasiat, paling bersih dan mempunyai struktur geomatrik kristaline yang amat sempurna. Ia mengandungi semua unsur yang terdapat dalam tubuh manusia.

Garam bukit berbeza dengan garam halus biasa yang diproses di mana kandungan sodiumnya adalah sodium pasif yang menyebabkan tekanan darah naik. Garam memudaratkan apabila proses pembersihannya turut menyingkir unsur kalium, kalsium, magnesium dan zat besi yang perlu bekerjasama dengan sodium.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert