Langkah Awal Lindungi Kulit - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Langkah Awal Lindungi Kulit

Cosmo rasa lega bila bertemu the right dermatologist untuk masalah kulit yang dihadapi. Sebagai fearless women, penting untuk kita menjaga dan lindungi kulit sebelum garis halus dan kedutan menjadi lebih jelas. Dermalene Medisuite and Consultancy adalah pilihan terbaik untuk kamu rawat masalah ini. 

SOLUSI UNTUK BEKAS JERAWAT

Masalah kutil biasanya menyerang bila kamu menginjak berumur 30 ke atas. Psssttt…Saranan Cosmo, langkah awal bagi mengelakkan kutil kamu ‘wajib’ cuci muka dengan pencuci bersesuaian sekurang-kurangnya dua kali sehari, kurangkan pemakanan yang berlemak, bersantan atau berminyak. Cosmo memilih rawatan Resurface iaitu untuk menghilangkan parut/bekas jerawat supaya kulit kamu tak berlopak. Tahukah kamu Resurface juga mampu merawat rolling scar, lubang parut yang tidak begitu besar tapi menjadikan tekstur kulit tidak rata. Kelihatan seperti ‘jalan tar’ bila disentuh, tekstur kulit terasa bak alunan ombak.

 

MENGAPA DERMALENE?

Kejar untung tanpa service after sales bukan perkara yang dipraktikkan di Dermalene. Tagline cantik dalam masa tiga hari juga bukan sesuatu yang dipraktiskan oleh pemilik dan dermatologist klinik ini. Tiada jalan pintas untuk cantik okey. Semuanya memerlukan masa untuk mencari keserasian di antara produk dan kulit kamu. Antara rawatan yang boleh kamu cuba di Dermalene adalah melasma, ekzema, lipoma, jeragat, jerawat tahap kronik dan banyak lagi.

 

KENALI DERMATOLOGIST DERMALENE

Dr. Alina Hasri, berkelulusan dari Universiti Cardiff, United Kingdom pernah berkhidmat di beberapa buah klinik estetik tempatan. Misi utama doktor cantik ini adalah menyedarkan fearless women tentang kepentingan kesihatan kulit. Penekanan mendalam terhadap kulit adalah fokus utama Dermalene. Klinik ini mempunyai dua cawangan iaitu di Shah alam dan Kota Bahru.

Tubuh saja genit, tapi suara saya satu dewan boleh dengar (macam tertelan speaker!). Seorang yang periang dan suka record diri sendiri memasak, sesuailah dengan column saya – Lifestylist. Lavish holiday is so me. Nampak macam manja tapi can get the job done. Saya kaki karaoke dan orang kata suara saya seperti Ning Baizura. When it comes to navigation, I am the best!

Lifestylist