Kamu Hilang Kawan Selepas Berkahwin? - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Kamu Hilang Kawan Selepas Berkahwin?

Beza teman dengan sahabat adalah teman boleh dicari, tapi sahabat tiada gantinya. Kata orang, sahabat baik akan hilang sebaik saja dia berkahwin. Kamu mula tak dilayan dan semuanya bagaikan berubah serta-merta. Benarkah kamu akan hilang kawan selepas berkahwin?

Foto: Shutterstock.com

Bagi sesetengah orang, perkahwinan umpama ‘sekatan’ terhadap persahabatan mereka bersama teman baik. Bukan saja persahabatan terjejas, malah kamu juga hilang BFF – teman berkongsi susah senang bersama. Mengapa perkara seperti ini boleh terjadi? Cosmo kongsi beberapa perkara yang boleh mengubah ikatan persahabatan selepas kamu atau BFF kamu berumah tangga.

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

1) Kamu lebih gemar duduk di rumah

Selepas penat bekerja lima hari seminggu, bermanja bersama suami di rumah adalah lebih menyeronokkan berbanding keluar untuk sesi happy hour dan bersesak dengan orang ramai. Betul tak? Tapi ia tidak bermaksud kamu tidak boleh meluangkan masa sambil melepak bersama BFF kamu.

Tip: Ajak teman-teman yang masih single ke movie date night atau jemput mereka untuk makan malam di rumah kamu , masak bersama dan catch up with each other.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert