Kamu Alami Jangkitan Saluran Kencing (UTI)? Lakukan 4 Perkara Ini
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Kamu Alami Jangkitan Saluran Kencing (UTI)? Lakukan 4 Perkara Ini

Kamu Alami Jangkitan Saluran Kencing (UTI)? Lakukan 4 Perkara Ini

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse
Jangkitan pada saluran kencing bukanlah perkara remeh. Ia boleh menyebabkan kamu mengalami masalah untuk mambuang air kecil dengan sempurna. You better read this!

Maura Quinlan, General Obstetrics & Gynecology berkongsi tip untuk atasinya. Bagaimana untuk mengetahui kamu sedang alami UTI? Mudah saja, jika kamu rasa ‘terbakar’ ketika membuang air kecil, kamu tidak perlu risau kerana ada masa selama 24 jam untuk lihat hasil seterusnya, sama ada hilang rasa panas tersebut atau kamu masih merasakannya. Jika belum hilang bermakna kamu sedang mengalami jangkitan saluran kencing.

Jika kamu sedang hamil, cuba dapatkan nasihat dan rawatan daripada doktor secepat mungkin, kerana ia boleh menyebabkan kamu mengalami masalah buah pinggang. Lakukan empat perkara ini okey?

A woman who always smiles. And can be very scary if you drive her mad. Selalu percaya kepada prinsip, Execution Is King. Sedang obses ‘bikin’ badan sebab tiada yang lebih menggembirakan setiap wanita bila mereka tampil sihat dan ONS. Lepas dah cantik, inilah masanya ‘tayang’ dengan menggembara. Mahu terbang sebanyak negara yang mungkin kerana… life is an adventure! I agree to live life like there’s no tomorrow.

Editor