Inspirasi Fesyen Daripada 6 Watak Kartun Dengan Gaya Ikonik
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Inspirasi Fesyen Daripada 6 Watak Kartun Dengan Gaya Ikonik

Cosmo flashback beberapa karakter kartun dengan gaya ikonik yang menjadi kegemaran sejak kecil. Ada gaya relevan yang boleh kamu jadikan panduan apabila berfesyen. Let’s check it out!

1. Betty Boop

Siapa sangka gaya Betty Boop cukup stailo dengan red strapless dress yang dipadankan bersama gold hoop earrings? We can see you rocking this style!

2. Daphne Blake

Buat kamu yang meminati stail 70-an, watak Daphne Blake pasti menjadi pilihan. Dress potongan A-line bersama skarf yang diikat rapi dileher tampak ranggi!

3. Mimi

Penggemar kartun Digimon pasti familiar dengan watak Mimi yang sentiasa memakai outfit country dan tidak pernah renggang daripada topi cowboy.

4. Jessica Rabbit

Mungkin ini karakter kartun paling seksi yang pernah wujud dan pakaiannya juga ikonik kerana siapa boleh lupa body-hugging dress yang menyerlahkan susuknya?

5. Kim Possible

Watak adventurous selari denga pakaian Kim iaitu seluar kargo dan crop top hitam. Mungkin kamu boleh cuba look ini apabila melakukan aktiviti outdoor.

6. Cruella De Vil

Watak antogonis dalam Dalmations 101 yang terkenal memakai kot bulu polka dot ini menyerlahkan ciri-ciri mewah nan classy, true to her style.

Artikel asal: Hendry Leo (cosmopolitan.co.id)

Seorang fashion enthusiast. OOTD is my ‘thang’. Akan ‘serang’ dessert corner dulu bila pergi ke bufet. Suka menonton rancangan memasak dan RuPaul’s Drag Race. Nampak lembut tapi sebenarnya fierce! Quote kegemaran? “Life is too short to wear boring clothes”, so have fun with it!

Fashion Diva