Ini Yang Kamu Perlu Tahu Tentang Skin Tag - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Ini yang kamu perlu tahu tentang skin tag

Ini Yang Kamu Perlu Tahu Tentang Skin Tag

Prev1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse
Skin tag ialah sekeping kulit lembut atau kulit yang tergantung dan mempunyai peduncle atau tangkai. Ia boleh muncul di mana-mana bahagian badan terutamanya di bahagian kulit yang bersentuhan dengan kulit atau pakaian.
Ini yang kamu perlu tahu tentang skin tag

Skin tag mungkin licin atau tidak teratur pada wajah dan sering timbul dari permukaan kulit bertangkai dan berisi yang dipanggil peduncle . Skin tag juga dikenali sebagai serat kolagen longgar yang dikelilingi oleh epidermis.

Skin tag menggangu keselesaan bila ia muncul di muka, leher dan kelopak mata. Ia boleh dibuang dengan mudah oleh eksisi, laser Co2, atau rawatan kimia. Laser Co2 adalah prosedur pilihan untuk membuang skin tag kerana ia adalah tepat dan selamat, mempunyai kawalan kerosakan yang tepat semasa penyingkiran skin tag tanpa merosakkan kulit di sekelilingnya.

Bagaimanapun, sebarang pertumbuhan yang tidak baik, walaupun skin tag mesti dinilai oleh doktor terlebih dahulu sebelum disingkirkan kerana ada kala pertumbuhan yang mudah boleh menjadi red flag untuk masalah yang lebih serius seperti tumor kulit.

FUN FACTS! Ini Perkara Penting Tentang Skin Tag

  • Skin tags are benign tumors of the skin.
  • Skin tag biasanya berlaku dalam lipatan atau kulit yang berlipat.
  • Skin tag tidak berbahaya tetapi ia boleh dibuang untuk alasan estetik dan kosmetik.
  • Kaedah rawatan termasuk Over The Counter (OTC), pengasingan dan cryotherapy.

A woman who always smiles. And can be very scary if you drive her mad. Selalu percaya kepada prinsip, Execution Is King. Sedang obses ‘bikin’ badan sebab tiada yang lebih menggembirakan setiap wanita bila mereka tampil sihat dan ONS. Lepas dah cantik, inilah masanya ‘tayang’ dengan menggembara. Mahu terbang sebanyak negara yang mungkin kerana… life is an adventure! I agree to live life like there’s no tomorrow.

Editor