Ini Yang Kamu Boleh Explore Dengan iPhone! - Page 7 of 8 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Ini yang kamu boleh explore dengan iPhone!

Ini Yang Kamu Boleh Explore Dengan iPhone!

Cosmo senaraikan 18 perkara yang kamu belum tahu tentang iPhone!

7 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

14. Quick reply in iMessage

Dalam Mesej, sentuh dan tahan perbualan dalam senarai, kemudian tap kepada salah satu untuk dibalas.

15. Filter mesej dari nombor yang tidak dikenali

Dalam Mesej, kamu boleh filter mesej daripada pengirim yang tidak diketahui, sangat penting dengan peningkatan penyampaian maklumat yang salah dan spam melalui mesej. Pergi ke Settings > Messages dan aktifkan Filter Unknown Senders.  Ini menyekat pemberitahuan iMessage daripada penghantar yang tiada dalam contacts dan dimasukkan ke Unknown Senders tab.

16. Mark di mana kamu park kereta

Kamu sering paired iPhone melalui Bluetooth kereta supaya boleh mendengar muzik? AtauCarPlay? Jika ya, Maps secara automatik akan menandakan lokasi kereta dengan pin jika sambungan iPhone dari Bluetooth atau CarPlay terputus. Pastikan kamu aktifkan Location Services on (Settings > Privacy, kemudian pilih Location Services dan aktifkan), Pastikan Significant Locations diaktifkan (Settings > Privacy > Location Services > System Services > Significant Locations, kemudian aktifkan Significant Locations) dan kemudian Show Parked Location (Settings > Maps, dan aktifkan Show Parked Location).

A woman who always smiles. And can be very scary if you drive her mad. Selalu percaya kepada prinsip, Execution Is King. Sedang obses ‘bikin’ badan sebab tiada yang lebih menggembirakan setiap wanita bila mereka tampil sihat dan ONS. Lepas dah cantik, inilah masanya ‘tayang’ dengan menggembara. Mahu terbang sebanyak negara yang mungkin kerana… life is an adventure! I agree to live life like there’s no tomorrow.

Editor