Ini Yang Kamu Boleh Explore Dengan iPhone! - Page 5 of 8 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Ini yang kamu boleh explore dengan iPhone!

Ini Yang Kamu Boleh Explore Dengan iPhone!

Cosmo senaraikan 18 perkara yang kamu belum tahu tentang iPhone!

5 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

9. Tukar keyboard kepada trackpad

Tekan pada space bar keyboard iPhone kamu untuk menukar kepada trackpad, gunakan jari menjadi tetikus supaya kamu boleh masukkan kursor di mana sahaja ketika menulis. Kamu tahu yang kamu telah menukar keyboard kepada trackpad kekunci apabila the characters blank out.

10. Undo dengan tiga jari

Jika kamu tersilap menaip sesuatu, swipe ke kiri dengan tiga jari ke ‘Undo’. Untuk ‘Redo’, swipe ke kanan dengan tiga jari.

11. Double tapping untuk menamatkan ayat

Tahukah kamu dengan menekan spacebar sebanyak dua kali ketika menaip dalam Mail, IMessage, Notes, dan sebagainya boleh menjadi noktah dan ruang? Make your typing easy…you’ll never have to type a period again.

12. Main games bersama BFFs dalam iMessage

Dengan aplikasi iMessage, kamu boleh menghiasi mesej dengan stiker, berkongsi lagu, dan juga main games – tanpa keluar dari aplikasi iMessage. Untuk memulakan, cari aplikasi iMessage dengan membuka Mesej> Mulakan mesej baru atau pergi ke chat sedia ada> tap ikon App Store> Pilih permainan yang kamu mahu dan mula bermain!

A woman who always smiles. And can be very scary if you drive her mad. Selalu percaya kepada prinsip, Execution Is King. Sedang obses ‘bikin’ badan sebab tiada yang lebih menggembirakan setiap wanita bila mereka tampil sihat dan ONS. Lepas dah cantik, inilah masanya ‘tayang’ dengan menggembara. Mahu terbang sebanyak negara yang mungkin kerana… life is an adventure! I agree to live life like there’s no tomorrow.

Editor