Ini Yang Kamu Boleh Explore Dengan iPhone! - Page 4 of 8 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Ini yang kamu boleh explore dengan iPhone!

Ini Yang Kamu Boleh Explore Dengan iPhone!

Cosmo senaraikan 18 perkara yang kamu belum tahu tentang iPhone!

4 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

5. Tukar sambungan Wifi di Control Centre

Kamu tidak perlu masuk ke Tetapan untuk menukar sambungan wifi! Swipe ke bawah dari sebelah kanan iPhone untuk membuka Control Centre, kemudian tap pada panel yang termasuk mod Pesawat, Cellular, WiFi dan Bluetooth. Tekan keras sekali lagi pada logo WiFi dan semua sambungan wifi yang ada di sekitar kamu akan muncul.

6. Tukar sambungan Bluetooth di Control Centre

Kamu tidak perlu masuk ke Tetapan untuk menukar sambungan Bluetooth! Swipe ke bawah dari sebelah kanan iPhone untuk membuka Control Centre, kemudian tap pada panel yang termasuk mod Pesawat, Cellular, WiFi dan Bluetooth. Tekan keras sekali lagi pada logo Bluetooth dan semua sambungan wifi yang ada di sekitar kamu akan muncul.

7. Swipe ke kiri untuk buka kamera dengan cepat

Dari skrin kunci, swipe ke kiri untuk buka kamera dengan serta-merta. Tidak perlu unlock iPhone untuk buka aplikasi kamera!

8. Padam digit dalam Calculator jika tersilap

Jika kamu tersalah taip dalam aplikasi Kalkulator tetapi kamu tidak mahu tekan (“C”) dan hilang semua angka sebelumnya. Untuk padam digit yang tersalah, swipe ke kiri atau ke kanan ke atas nombor. Setiap swipe akan memadamkan digit.

A woman who always smiles. And can be very scary if you drive her mad. Selalu percaya kepada prinsip, Execution Is King. Sedang obses ‘bikin’ badan sebab tiada yang lebih menggembirakan setiap wanita bila mereka tampil sihat dan ONS. Lepas dah cantik, inilah masanya ‘tayang’ dengan menggembara. Mahu terbang sebanyak negara yang mungkin kerana… life is an adventure! I agree to live life like there’s no tomorrow.

Editor