Ini Sebabnya Kenapa Kamu Tutup Mata Ketika Bercumbu
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Ini Sebabnya Kenapa Kamu Tutup Mata Ketika Bercumbu

Pernah tak kamu terfikir kenapa kamu tutup mata ketika sedang asyik bercumbu dengan suami? Bukankah eye contact itu penting? Tidak apabila bercumbu!

Liplock with closed eyes is the best combination of having a perfect kiss. Tapi mengapa kamu tutup mata ketika bercumbu?

Sesaat kamu merapatkan tubuh untuk mencium pasangan, mata kamu secara automatiknya akan tertutup dalam sekelip mata.

Ini kerana minda kamu gagal untuk multitasking menyebabkan kamu menutup mata ketika bercumbu. Otak kamu tidak boleh mengawal data visual serta sensasi ciuman dengan serentak. Jadi kamu berakhir dengan menutup mata untuk fokus pada perasaan tersebut.

Keupayaan untuk bertindak balas terhadap sentuhan mula berkurangan apabila terdapat ‘tugas’ visual sedang berlaku. Jadi otak kamu putuskan untuk menutup mata dan tumpukan pada sensasi ciuman tersebut berbanding mengambil tugas visual. Well, smart choice Mr. Brain!

Foto: 123rf.com

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert