Ini Pesanan Wanita Buat Lelaki Di Kamar... - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Ini Pesanan Wanita Buat Lelaki Di Kamar…

Dear men, please be louder in bed! Tapi tak perlulah pakai microphone. Dengan ingatan tulus ikhlas, wanita.

Semua orang mahu diberitahu yang dia hebat ketika hubungan seks. Jadi tiadalah erti kata lain yang lebih jelas, kalau boleh jerit saja, “you buat I turned on sangat!”. Bagi pihak semua wanita kami mahu katakan: Luahkan saja perasaan itu tanpa kawalan, cik abang!

Bukanlah kami maksudkan setiap wanita perlukan pengakuan atau pengesan dari segi percakapan, sentuhan atau benda-benda remeh untuk kami nikmati waktu itu. Dan yang pasti kami tak perlukan kata-kata kosong yang bunyi seperti terpaksa “You’re doing great, sayang!” ketika sedang bersama. Tapi fikirkanlah, jika kami sedang memberi kamu keghairahan yang terrrbaik, lepaskan perasaan itu dengan bunyi-bunyi yang seaslinya keluar daripada kamu, atau bunyi yang kamu buat kala hampir klimaks.

Kami bukan sengaja nak ungkit tetapi ini sudah menjadi isu yang semakin berkembang. Menurut kajian Cosmo baru-baru ini, 85 peratus daripada wanita mengharapkan pasangan mereka lebih vokal ketika seks dan 62 peratus mengatakan mereka terpaksa ‘menyanyi’ soundtrack seks secara solo sekarang.

Jika kamu perlukan beberapa insentif untuk mula bersuara, ketahuilah risikonya rendah tetapi pulangannya lumayan. Menyatakan sesuatu yang seksi juga mampu membebaskan endorphin di dalam otak, memberikan kamu a “natural high” ketika seks, jelas Madison Eubanks, pakar psikiatri klinikal dan kaunselor perhubungan.

Sejujurnya, bila kamu fikirkan semula, banyak spesies yang wujud kerana panggilan mengawan. Manusia juga ada bahasa tersendiri dan kita (wanita) juga ingin mendengar jika suami sedang ghairah. Bolehkah kami cadangkan ayat tertentu…? Cuba “you adalah wanita paling hot pernah I tengok” atau “I memang tak sabar nak balik rumah untuk bersama you”. Habis mudah “Yes!” pun jadilah. Just moan it like you mean it.

APA YANG WANITA MAHU DENGAR DI RANJANG

“Yabadabadoo” langsung tak masuk senarai.

KETIKA FOREPLAY

JANGAN:I akan buat you klimaks dengan hebat sekali.”

Okey tapi bagaimana kalau kami tak boleh dengan tekanan yang diberikan?

YES: “I nak sangat buat you klimaks.” Ini seperti cabaran dengan taruhan untuk kita berdua.

MID-SEX

JANGAN:You’re so tight”. Terus otak kami akan mula berfikir macam-macam. Habis tu? Esok-esok tak rasa dah you nak cakap juga ke macam mana? Apakah?!

YES:You feel so good right now.” Ayat ini sama saja sentimennya, tapi tidaklah sampai buat wanita rasa tidak yakin tentang tubuhnya dan perkara-perkara di luar kawalannya. Lagipun kami pun boleh balas perkara yang sama pada kamu!

 SELEPAS SESI BERGUMPAL

JANGAN: “Terima kasih.” Adakah kita baru sudah lepas sain kontrak? Nak tambah dengan jabat tangan sekali? Termasuk minum kopi sekali?

YES:That was good sayang, dah pergi mandi cepat!” Ini adalah gabungan pujian dan juga cara kamu tunjukkan rasa ambil berat kamu terhadap wanita agar dapat elak jangkitan UTI.”

Pertama kali berjumpa orang akan ingat saya garang (memang pun!) dan sombong (langsung tak!)… Tapi bila buka mulut, semua ‘hancur’. Beauty is my passion but I keep me natural most of the time. Menyanyi dalam kereta adalah terapi saya. I love music and travelling, jadi sila ajak saya jalan-jalan. Jangan serabutkan otak dengan perkara negatif, belajar untuk ‘let it gooo, let it gooo…’, kamu akan menjadi seorang yang lebih bahagia.

Beauty Guru