Flat Earth? 10 Fakta Sebenar Mengenai Bumi Yang Akan Mengubah Fikiran Kamu! - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Flat Earth? 10 Fakta Sebenar Mengenai Bumi Yang Akan Mengubah Fikiran Kamu!

Ahli komuniti Flat Earth percaya yang bumi sebenarnya bukanlah berbentuk sfera tetapi ia rata dan tanpa penghujung. Kenyataan ini menimbulkan perbalahan seluruh dunia apabila kita semua telah sedia maklum yang bumi berbentuk sfera dan graviti menyebabkan timbulnya siang/malam serta bagaimana fizikal alam semesta bergerak.

Komuniti Flat Earth juga percaya yang informasi yang disediakan oleh NASA dan para saintis selama ini adalah sebuah konspirasi. Walaupun kajian mengenai alam semesta tidak dilakukan sejak puluhan tahun lalu. Mana satu yang betul ni?

Ingatkan fenomena Flat Earth ini hanya berlaku di luar negara, tetapi memeranjatkan ia juga terdiri daripada rakyat Malaysia sendiri yang memang mempercayai bumi ini rata. Siapalah agaknya tu ya? Cosmo senaraikan 15 fakta tentang bumi yang artikel ini ditulis oleh natgeokids.com

Prev1 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

Bumi adalah planet ketiga berada jarak dari Matahari dalam sistem solar. Ia juga merupakan satu-satunya obejk astronomi yang mempunyai kehidupan.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness