Elak Pakai Kasut Sama Setiap Hari! Ini Sebabnya... - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Elak Pakai Kasut Sama Setiap Hari! Ini Sebabnya...

Elak Pakai Kasut Sama Setiap Hari! Ini Sebabnya…

Ada sebab untuk kamu beli lebih kasut selepas ini…

 

Kita semua mempunyai go-to heels, sneakers dan sandal yang selesa dipakai sepanjang hari (atau berhari-hari!) tanpa memikirkan ia akan ‘mengigit’ kaki. Namun menurut pakar kasut, kamu tidak sepatutnya memakai kasut yang sama, day in dan day out.

Jim Kass, pemilik empayar jenama kasut Allen Edmonds mencadangkan kamu rotate kasut yang kamu pakai dari hari ke hari untuk memanjangkan hayat kasut tersebut.

Apabila memakai kasut, material kasut tersebut akan menyerap peluh daripada kaki. Ini adalah normal tetapi “jika kamu memakainya setiap hari, kasut kamu tidak mempunyai cukup masa untuk kering dan mengekalkan bentuknya,” jelas Kass.

Jadi, cuba rotate koleksi kasut kamu untuk memberikan ia masa untuk kering dan tahan lebih lama.

“A lot of shoes have cushioning built into them, usually some sort of open-cell compression material. After wearing, this cushioning flattens out and needs time to spring back into shape.”

Jadi sekarang kamu mempunyai dua sebab untuk tidak memakai kasut kegemaran kamu itu setiap hari… Sorry.

Artikel asal: Cosmopolitan.com/uk

 

Seorang fashion enthusiast. OOTD is my ‘thang’. Akan ‘serang’ dessert corner dulu bila pergi ke bufet. Suka menonton rancangan memasak dan RuPaul’s Drag Race. Nampak lembut tapi sebenarnya fierce! Quote kegemaran? “Life is too short to wear boring clothes”, so have fun with it!

Fashion Diva