Elak Katakan 5 Ayat Ini Kepada Teman Lelaki Kamu
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Elak Katakan 5 Ayat Ini Kepada Teman Lelaki Kamu

Memburukkan ibu teman lelaki, mengungkit kisah dengan bekas teman wanitanya serta berperangai biadab antara perkara yang perlu kamu jauhi kerana ia boleh buat si dia tawar hati denganmu. Berikut antara ayat lain yang perlu dielakkan.

Foto: Shutterstock.com

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

1.“Ternyata you lebih baik daripada semua lelaki tak guna yang I pernah date.”

Peraturan pertama dalam perhubungan adalah, ‘don’t mention your exes.’ Lelaki akan terfikir sebenarnya kamu yang bermasalah. Bukan itu saja, memandangkan kamu beritahu semua lelaki yang kamu pernah date adalah tak guna, mungkin dia terasa seperti salah seorang daripadanya. Sebaliknya beritahu dia, “I tak pernah jumpa lelaki macam you. I rasa bahagia sekarang.”

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor