Diet Trending 2019 Untuk Kamu Kekal Sihat Dan Langsing
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Diet Trending 2019 Untuk Kamu Kekal Sihat Dan Langsing

Diet Trending 2019 Untuk Kamu Kekal Sihat Dan Langsing

Ramai yang masih tercari-cari diet sesuai dengan badan mereka, malah ada juga yang sudah berputus asa kerana tidak berhasil. Cosmo ada jalan penyelesaiannya untuk kamu  dapatkan bentuk badan yang ideal dan sihat. Ikuti tip diet ini!
Prev1 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse
Intermittent Fasting

Melalui kajian yang telah dibuat oleh Dr Sini Azina Basir, pakar pemanakan dan nutrisi, intermittent fasting terbukti berkesan dan antara diet terbaik untuk mengurangkan berat badan. Ia memberi perut dan usus kamu rehat dalam jangka masa 12 hingga 14 jam. Jika kamu mula puasa pada jam 6.30 petang, kamu perlu makan semula pada jam 9.30 pagi untuk sarapan. Jika terasa lapar, kamu masih boleh minum air masak, teh hijau dan kopi tanpa gula. Tiba waktu makan, jangan lupa untuk jaga saiz hidangan supaya tidak berlebihan.

A woman who always smiles. And can be very scary if you drive her mad. Selalu percaya kepada prinsip, Execution Is King. Sedang obses ‘bikin’ badan sebab tiada yang lebih menggembirakan setiap wanita bila mereka tampil sihat dan ONS. Lepas dah cantik, inilah masanya ‘tayang’ dengan menggembara. Mahu terbang sebanyak negara yang mungkin kerana… life is an adventure! I agree to live life like there’s no tomorrow.

Editor