Cara Tampil Yakin Dan Hebat Dalam 6 Situasi Penting
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Cara Tampil Yakin Dan Hebat Dalam 6 Situasi Penting

Bila kamu baca kisah selebriti pasti dalam kepala dah terbentuk satu atau dua andaian, betul tak? Samalah bila seseorang kali pertama bertemu kamu.

Menurut kajian, ia hanya memakan masa satu per 10 dalam sesaat untuk seseorang itu membentuk satu andaian mengenai kamu, sama ada ia betul atau sebaliknya. Dengan hanya melihat hiasan dalam apartment kamu atau jenis kasut yang kamu sarungkan ke mesyuarat, makanan yang kamu pesan waktu makan tengahari, tudung yang kamu pakai…mereka akan buat satu pandangan mengenai kamu dan personalitimu, all the time. Tapi tak perlu rasa tertekan. Kerana yang bagusnya, kalau kamu tahu bila dan cara mereka membuat andaian sebegini, kamu ada kelebihan dalam mengendalikan situasi tertentu. Selamat mencuba!

6 of 6Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Nak Kagumkan Tetamu Di Acara Syarikat

Kamu kena nampak hebat dari atas ke bawah. Penggunaan warna dan struktur bagus untuk buat kamu nampak menyerlah. Gayakan satu statement piece, ia boleh jadi pembuka perbualan yang baik bila bertemu dengan seseorang, seperti “Cantiknya skirt you. Beli di mana?” Daripada segi solekan pula? Less is more, biarkannya minimum. Cuba solekan mata smoky lembut dan bibir nude – sungguh classy! Elak pakai kasut yang buat kamu tak boleh berdiri atau berjalan lama. Sebab kamu nak networking, kenalah selesa dengan apa yang kamu pakai.

 

Foto: Nick Onken

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor