Cara Jadi Pekerja Terhebat Dan Disenangi Semua Orang - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Cara Jadi Pekerja Terhebat Dan Disenangi Semua Orang

Orang boleh ‘hidu’ cubaan bina rangkaian dengan maksud tersirat tertentu. Baca untuk ketahui taktik betul untuk build connections tanpa kelihatan seperti nak pasang aircond ‘kuasa kuda’ (dalam erti kata lain, mengipas).

Foto: Nick Onken

Prev1 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

DEKATI SESEORANG BILA DIA SEDANG DOWN. Bila seorang rakan sekerja atau kenalan kerja telah diberhentikan atau ditukar unit, terus berhubung dengannya, dan beberapa kali sebulan bertanyalah khabar. Beritahu kepadanya betapa kamu rindu dan tanyalah bagaimana kamu boleh tolong dia. Orang sebegini pasti akan ‘kembali’, dan mereka akan sentiasa ingat akan kebaikan kamu itu. Ia mungkin menjadi karma baik yang mampu bertukar menjadi peluang profesional yang gempak.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor