Capai Orgasma Maksimum! - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Capai Orgasma Maksimum!

Capai Orgasma Maksimum!

It’s no secret that the wetter it is down there during sex, the better. Kamu mungkin fikir, “Saya tak ada masalah untuk self-lubricating-in-natural-way, jadi mengapa kena pakai pelincir?” Hakikatnya, pelincir bukan saja bertindak sebagai problem-solver apabila kamu ‘kering’ malah juga boleh meningkatkan peluang mencapai orgasma serta memberi keseronokan seksual secara menyeluruh.
Capai Orgasma Maksimum!
Foto: Depositphotos

Kajian daripada Centre for Sexual Health, Indiana University di Amerika Syarikat mendapati penggunaan pelincir memudahkan wanita dan lelaki mencapai orgasma sebanyak 50 peratus. Memandangkan hanya 62 peratus wanita orgasma ketika melakukan hubungan seks dengan suami tanpa pelincir, keputusan daripada kajian tersebut amat membantu untuk meyakinkan lagi pasangan suami isteri.

Cosmo faham, sebut saja perkataan pelincir dalam konteks seks akan buatkan ramai orang fikirkan wanita berusia yang mengalami vaginal dryness ketika menopaus (akibat penurunan estrogen). Tapi sebenarnya pelincir seksual boleh beri manfaat kepada lelaki dan juga wanita tidak kira peringkat umur.

Pelinciran yang betul boleh menghilangkan sakit atau tidak selesa yang mungkin kamu rasa semasa hubungan seks, and help you maintain a steady enough rhythm so that you can orgasm easier. Bila keadaan di bawah sana tidak kering, suami boleh berikan lebih ransangan yang akan membantu bina ketegangan seksual dan buat kamu klimaks.

Jumlah rembesan vagina berbeza antara wanita dan boleh disebabkan oleh:

Stress, anxiety dan masalah perhubungan.

● Perubahan hormon akibat kontrasepsi, kehamilan, penyusuan dan menstruasi.

● Masalah kesihatan seperti kencing manis, kesan sampingan kemoterapi, histerektomi atau gangguan imun tubuh.

● Ubat-ubatan – pil kontrasepsi, antidepresan dan ubat-ubatan alergi.

● Produk kimia – serbuk pencuci, sabun mandi, penyembur feminin atau douches.

Lack of foreplay – wanita memerlukan lebih banyak rangsangan berbanding lelaki.

Seramai 2,451 wanita berusia di antara 18 hingga 68 tahun rasa lebih positif dan yakin perihal pelincir selepas menjalani satu kajian pada tahun 2013. Sebanyak 9 daripada 10 wanita berasa seks lebih selesa, lebih nikmat dan lebih hebat dengan menggunakan pelincir.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert