Aksesori Mesti Ada Raya Ini! - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Aksesori Mesti Ada Raya Ini!

That extra umph untuk busana raya kamu.

26323833 - portrait of pretty housewife tries earrings in home interior

 

Tidak dinafikan, aksesori semestinya jadi penyeri kepada baju rayamu. Cosmo senaraikan 5 aksesori mesti ada untuk kamu gayakan Syawal nanti.

 

1. Rantai Mutiara

Kalungan rantai mutiara menyerlahkan sisi elegan lagi mewah kepada si pemakai. Untuk kelainan, pilih mutiara berona merah jambu lembut atau hitam bersinar.

Dipped Row, RM444

Dipped Row, RM444

 

2. Anting-anting Dempak

Kamu gilakan aksesori, tapi baju rayamu sudah sarat dengan perincian. Jadi pakaikan anting-anting bereka statement agar ia melengkapi gaya keseluruhanmu.

Ola, RM139

Ola, RM139

 

3. Clutch Menarik

Untuk ootd-ready, beg bimbit juga memainkan peranan penting. Pilih clutch bersaiz sederhana agar ia masih boleh memuatkan barang keperluanmu serta bereka unik dan warna yang eye-catching.

Untitled-1

Mango, RM229

 

4. Kasut Tinggi Selesa

Pakaian tradisional lebih tampak anggun apabila dipadankan dengan kasut tinggi. Namun, jangan abaikan keselesaanmu. Pilih tumit kasut tidak terlalu tinggi seperti 2-3 inci.

Untitled-1

Charles & Keith, RM179.90

 

5. Cermin Mata Hitam

Bukan sahaja penyelamat kala cuaca panas, ia juga menambahkan ‘wow’ factor kepada keseluruhan gaya kamu.

Untitled-2

Topshop, RM103

 

 

Foto: 123rf.com

Seorang fashion enthusiast. OOTD is my ‘thang’. Akan ‘serang’ dessert corner dulu bila pergi ke bufet. Suka menonton rancangan memasak dan RuPaul’s Drag Race. Nampak lembut tapi sebenarnya fierce! Quote kegemaran? “Life is too short to wear boring clothes”, so have fun with it!

Fashion Diva