7 Kediaman Mewah Milik Selebriti Popular Yang Buat Kamu Terpegun
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

7 Kediaman Mewah Milik Selebriti Popular Yang Buat Kamu Terpegun

Kalau dah banyak duit, tentu sekali kamu mengidamkan sebuah rumah agam yang mewah dengan dekorasi serta rekaan yang gah!

Kamu juga mesti pernah terfikir kediaman idaman jika (JIKA, diulang sebanyak yang mungkin) kamu jadi kaya satu hari nanti. Cosmo dedahkan reka bentuk kediaman 7 selebriti berpengaruh dan kaya di dunia ini yang mungkin boleh dijadikan rujukan dan inspirasi untuk kediaman mewah impian kamu nanti. Bila agaknya nak jadi kaya? Entahlah.

2 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

Bill Gates

Pengasas Microsoft ini mengambil masa tujuh tahun untuk membina rumah impiannya yang berharga lebih RM 270 juta! Terletak di Washington, ia juga dibina dengan konsep mesra alam dimana suhu rumah direka dengan sistem semulajadi. Terdapat 24 buah bilik dan 10 buah bilik air, Bill juga perlu membayar RM 5 juta setahun untuk cukai kediaman tersebut.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness