6 Perkara Menarik Untuk Kamu Sempena Krismas Ini! - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Paling BEST Krismas tahun ini!

6 Perkara Menarik Untuk Kamu Sempena Krismas Ini!

Cosmo senaraikan 6 perkara mesti buat menjelang 25 hari bulan nanti.

Prev1 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

Pilih Spot Paling Mengujakan Untuk Vacayay!

Kalau kamu tanya Cosmo – jika mahu bercuti sakan, biarlah ke tempat yang punya 1,001 keunikan seperti di Legian Seminyak, Bali. Tahun ini, jika kamu ingin menempah bilik pada musim perayaan, kamu boleh berjimat 20% semasa membuat tempahan bermula 30 November 2019, sekurang-kurangnya tiga malam.

Paling BEST Krismas tahun ini!

25 Disember (siang), kamu boleh menikmati makan tengahari tiga hidangan yang diiringi jazz live dan pemandangan indah kolam renang tiga tingkat and the legendary, Pantai Seminyak. Sebelah petang, kamu bakal menikmati makan malam enam hidangan dengan petikan piano yang memainkan semua lagu klasik Krismas.

The Restaurant terkenal di Seminyak menawarkan hidangan yang luar biasa pada musim perayaan ini. Kamu boleh menikmati masakan terbaik sepanjang Krismas dan tahun baru. Setiap menu telah disusun khas oleh Michelin-starred Executive Chef, Stephane Gortina – membariskan masakan kontemporari dengan rasa Asia dan memberi tumpuan kepada bahan-bahan tempatan, organik dan lestari.

Paling BEST Krismas tahun ini!

A Festive Seafood Grill boleh didapati di The Ocean Champagne Bar pada 27 Disember, menawarkan hasil laut yang segar termasuk udang, pelbagai ikan panggang dengan alunan persembahan muzik Bali. Pada 29 Disember, kamu berpeluang meraikan perayaan dalam gaya Indonesia – pesta tradisi Rijsttafel disertai dengan pertunjukan Balinese secara langsung.

Paling BEST Krismas tahun ini!

Hidangan termasuk Gado Gado – salad sayuran dan tauhu dengan sos kacang, Ayam Balado – kaki ayam panggang dengan tomato, limau dan cili juga Pepes Ikan – snapper, tomato dan ketumbar yang dimasak dalam daun pisang. Oh, sedapnya!

Paling BEST Krismas tahun ini!

Untuk kamu yang merancang mahu menghabiskan malam tahun baru di The Legian Seminyak, Bali kamu juga berpeluang berparti elegan, Bronze Party – pesta di tepi pantai diikuti persembahan jazz live oleh Eva Scolaro dan set DJ untuk kamu menari di bawah bintang-bintang malam yang indah.

Paling BEST Krismas tahun ini!

Bagi kamu yang mencari percutian yang memanjakan lagi nyaman, The Legian Seminyak juga menawarkan promosi istimewa untuk rawatan spa termasuk urutan dan facial di Wellness by The Legian.

• Harga bermula dari IDR 6,290,000 setiap bilik setiap malam (tidak termasuk cukai) – tetamu yang menempah untuk musim perayaan bakal menerima diskaun 20% semasa membuat tempahan pada 30 November 2019, untuk penginapan minimum selama tiga malam.
• Kadar Festive dining bermula dari IDR 700,000 setiap orang + cukai
• 1x 60-minute warm stone massage + 1x 60-minute pro collagen facial dari IDR 2,280,000 + cukai (15% jimat dari harga biasa)

A woman who always smiles. And can be very scary if you drive her mad. Selalu percaya kepada prinsip, Execution Is King. Sedang obses ‘bikin’ badan sebab tiada yang lebih menggembirakan setiap wanita bila mereka tampil sihat dan ONS. Lepas dah cantik, inilah masanya ‘tayang’ dengan menggembara. Mahu terbang sebanyak negara yang mungkin kerana… life is an adventure! I agree to live life like there’s no tomorrow.

Editor