6 Masalah Yang Dialami Semua Wanita Bila Memakai Jeans Dan Cara Atasinya - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

6 Masalah Yang Dialami Semua Wanita Bila Memakai Jeans Dan Cara Atasinya

Tak boleh hidup tanpa jeans? Kamu ‘wajib’ baca petua ini.

Kemungkinan besar jeans adalah pakaian paling sempurna. Ia versatil, selesa (kebanyakannya), dan nampak hebat pada setiap orang — except when they don’t. Walaupun serba guna, ada masanya ia boleh jadi menjengkelkan, contohnya bila kamu menunduk dan tanpa sengaja tertayang bahagian belakang punggung kepada seluruh dunia. Kamu boleh cuba langkah ini untuk atasi masalah yang semua wanita alami bila memakai jeans.

Prev1 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

1. Higher Waist + Top Sepadan = Tiada Lagi Muffin Top

Boleh dikatakan setiap wanita mengalami masalah lemak terkeluar bila memakai jeans dengan pinggang potongan rendah dan ill-fitting waistband. Sebaiknya, pilih jeans dengan potongan pinggang yang lebih tinggi untuk ‘licinkan’ penampilan di bahagian tengah badan, dan padankan dengan baju yang sesuai untuk tampilkan susuk yang kemas. Boom.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor