6 Manfaat Seks Untuk Kamu Dan Suami - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
6 Manfaat Seks Untuk Kamu Dan Suami

6 Manfaat Seks Untuk Kamu Dan Suami

Ya, memang banyak kelebihannya untuk fizikal dan mental kamu. Tak percaya? Baca selanjutnya…

6 Manfaat Seks Untuk Kamu Dan Suami

Foto: Depositphotos

Prev1 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

1) Seks buat kamu lebih bijak.

Sementara kebanyakan orang tahu segalanya tentang dunia gosip selebriti, masih ramai yang kurang pengetahuan tentang topik seperti pop culture – politik mahupun pengetahuan am. Jika meningkatkan kekuatan minda dan daya ingatan merupakan salah satu matlamat kamu untuk tahun ini, tiada salahnya kamu mahu membaca dengan lebih banyak dan kerap. Mahu bantuan untuk kekalkan maklumat tersebut dalam ingatan kamu? Seks antara satu jawapannya!

Dalam satu kajian terkini, pakar sains mendapati mereka yang kerap melakukan seks miliki fungsi memori yang lebih baik dan pertumbuhan sel-sel otak yang baru berbanding mereka yang kurang aktif melakukannya.

So go ahead, lakukan rangsangan rekreasi dan otak kamu akan lebih berkembang untuk terima dan kekalkan maklumat dalam minda serta daya ingatan kamu. Bukan itu saja, ia juga memberi kehidupan seksual yang hebat antara kamu dan suami.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor