Kenali Billie Eilish Dengan Fakta Unik Ini!
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Kenal Billie Eilish Dengan Fakta Unik Ini!

Kenali Billie Eilish Dengan Fakta Unik Ini!

Penyanyi yang semakin meningkat naik popularitinya ini tak memerlukan pengenalan lagi. Single terbarunya, Bad Guy telah mendapat tontonan sebanyak 102 juta di Youtube.
Kenal Billie Eilish Dengan Fakta Unik Ini!
FOTO: DEPOSITPHOTOS

1. Mula menulis lagu pada usia 11 tahun

Dibesarkan dalam keluarga yang terdiri daripada pelakon dan ahli muzik, Billie membesar dengan rasa cinta terhadap seni. “Seluruh ahli keluarga saya sangat sukakan muzik. Abang dan ibu saya menulis lagu, ayah saya selalu bermain piano dan ukelele,” katanya. Billie mengaku telah menulis lagu sejak berusia 11 tahun dengan bantuan abangnya, Finneas O’Connell.

2. Abangnya adalah ahli muzik terkenal

Finneas O’Connel merupakan ahli muzik terkenal popular menerusi watak Alastair dalam drama Glee. Billie menulis sebahagian besar lagunya dengan abangnya, kemudian dikeluarkan oleh Finneas.

3. Lagu debutnya tular secara tidak sengaja

Finneas mencipta lagu Ocean Eyes untuk Billie. Mereka memuat naik lagu tersebut di SoundCloud tanpa sebarang jangkaan. Lagu tersebut kemudiannya disukai ramai. Kini, Ocean Eyes telah mendapat Platinum di pelbagai negara.

4. Lagu pertamanya adalah tentang zombie

Lagu pertama Billie, Fingers Crossed diinspirasikan daripada drama TV popular, The Walking Dead.

5. Idola dalam bidang seni

Antara selebriti kegemaran Billie adalah Tyler the Creator. Billie sangat mengaguminya. Drake, Big Sean dan Childish Gambino, A$ap Rocky dan Lana Del Rey juga adalah sumber inspirasinya.

6. Love/hate relationship dengan media sosial

Walaupun akau media sosialnya mempunyai pengikut yang banyak, Billie mengaku dia memiliki love/hate relationship dengan platform tersebut. “Saya suka, tetapi juga benci. Media sosial dapat rosakkan hubungan, persahabatan malah diri kamu sendiri. Bagi saya media sosial merbahaya kerana dapat mengubah persaan dan pandangan kamu,” katanya.

Artikel asal: Yovita Pratiwi (Cosmopolitan.co.id)

Saya seorang yang easy-going and make-up enthusiast. Saya obses dengan bronzer! Jika kamu nampak saya sedang ‘usha’ kamu di tempat awam, jangan risau – I’m just admiring your make-up. Saya juga pencinta haiwan lebih-lebih lagi kucing. Bila tidak menulis, saya suka tonton all my favorite series seperti Sex and The City dan Gossip Girl (duh, of course!).

Celebrity Stalker