6 Fakta Terbaru Tentang Lelaki - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

6 Fakta Terbaru Tentang Lelaki

Pada era ini, ramai lelaki menganggap kehidupan mereka jauh lebih mencabar berbanding lelaki zaman dahulu. Cosmo telah menjalankan satu tinjauan dan membincangkan penemuan terbaru itu dengan pakar seks, psikologi, antropologi dan sosiologi yang mendedahkan beberapa isu menarik.

Foto: Shutterstock.com

Prev1 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

1.CABARAN LELAKI SEKARANG LEBIH TINGGI

“Lelaki masih diajar untuk jadi lebih berfikiran mendalam, menyayangi, passionate dan mampu jadi bapa yang baik. Kena buat semua itu tapi masih kelihatan macho,” jelas William Pollack, PhD, presiden Centers for Men and Young Men di McLean Hospital di Massachusetts. Ciri yang ditetapkan nampak terlalu ideal hinggakan ia menjadi satu ‘bebanan’ terhadap mereka. Lagi satu sebab ia makin sukar untuk lelaki hari ini? Lelaki selalu menjadikan bapa mereka sebagai contoh tetapi Pollack memetik kata-kata seorang daripada peserta yang berkata, “Nak buat apa ikut dia? Dia cuba buat semua itu tapi kini dia duda, ibu saya bencikannya, dan bapa tinggal sendirian…dan dia tak bahagia.”

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor