Warna Paling Sesuai Kamu Gayakan Untuk Sesi Temuduga
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
5 Warna Paling Sesuai Digayakan Ke Sesi Temu Duga

5 Warna Paling Sesuai Digayakan Ke Sesi Temu Duga

Setiap rona mempunyai maksud yang tersendiri. Memilih warna yang sesuai boleh menyuntik elemen positif pada sesi temu duga kamu.
5 Warna Paling Sesuai Digayakan Ke Sesi Temu Duga
Foto: Depositphotos.com

Biru

Warna ini menunjukkan seseorang sentiasa dalam keadaan terkawal. Dari mata penemuduga, biru mencerminkan ketenangan, keyakinan, stabiliti dan kepercayaan.

Kelabu

Warna kedua popular selepas biru. Penemuduga akan fokus lebih pada apa yang akan kamu lakukan. Ia juga lambang sofistikated.

Merah

Melambangkan tenaga, keinginan, kuasa dan keghairahan. Memandangkan ia ‘kuat’, gunakan pada aksesori seperti beg, skarf atau kasut saja.

Putih

Ia melambangkan personaliti yang ringkas, bersih. tepat dan baik. Pastikan ia tak terlalu jarang dan bersih bila dipakai.

Hitam

Warna selamat yang mewakili authority. Namun ia juga boleh menimbulkan konotasi drama kalau kalau kamu sarungkan warna ini dari hujung rambut ke hujung kaki. Jadi pastikan kamu suai padan dengan betul ya.

Saya seorang yang easy-going and make-up enthusiast. Saya obses dengan bronzer! Jika kamu nampak saya sedang ‘usha’ kamu di tempat awam, jangan risau – I’m just admiring your make-up. Saya juga pencinta haiwan lebih-lebih lagi kucing. Bila tidak menulis, saya suka tonton all my favorite series seperti Sex and The City dan Gossip Girl (duh, of course!).

Celebrity Stalker