5 Cara Seks Boleh Membunuh Kamu - Page 5 of 5 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
5 Cara Seks Boleh Membunuh Kamu

5 Cara Seks Boleh Membunuh Kamu

Sex is the best pleasure in life! Walaupun ia berikan manfaat kesihatan tapi jika tidak berhati-hati, seks juga boleh membunuh kamu.

 

Foto: 123rf.com

 

It’s not something most of us want to think about.  Kita semua sedia maklum bahawa seks berikan kenikmatan dan ia sebahagian daripada proses semula jadi dalam kehidupan manusia. Malangnya, ia juga boleh membawa maut. Walaupun situasi ini jarang berlaku, tapi tiada salahnya untuk kamu ketahui cara untuk kurangkan risikonya.

5 of 5Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

5) Seks ketika hamil adalah selamat, tetapi…

Kebimbangan mengenai mencederakan ibu atau bayi semasa seks merupakan pendapat yang tidak wajar. Wanita mengandung yang sihat boleh lakukan hubungan intim sehingga tempoh melahirkan. Tetapi, elak masukkan bendasing ke dalam faraj kerana ia boleh menyebabkan kecederaan atau jangkitan yang membahayakan kedua-dua ibu dan bayi. Jika kamu mempunyai cervical prolapsed atau leak amniotic fluid, kamu seharusnya elakkan hubungan seks.

Meniup ke dalam faraj juga amat bahaya kerana ia boleh menyebabkan gelembung udara ke aliran darah ibu hamil. Sekiranya gelembung angin tersebut mencapai jantung, ia boleh memotong aliran darah ke paru-paru dan menyebabkan kematian.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert