5 Cara Seks Boleh Membunuh Kamu - Page 4 of 5 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
5 Cara Seks Boleh Membunuh Kamu

5 Cara Seks Boleh Membunuh Kamu

Sex is the best pleasure in life! Walaupun ia berikan manfaat kesihatan tapi jika tidak berhati-hati, seks juga boleh membunuh kamu.

 

Foto: 123rf.com

 

It’s not something most of us want to think about.  Kita semua sedia maklum bahawa seks berikan kenikmatan dan ia sebahagian daripada proses semula jadi dalam kehidupan manusia. Malangnya, ia juga boleh membawa maut. Walaupun situasi ini jarang berlaku, tapi tiada salahnya untuk kamu ketahui cara untuk kurangkan risikonya.

4 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

4) Kondom lateks boleh membahayakan

Penggunaan kondom semakin meningkat sejak kesedaran perihal penyakit HIV dan AIDS. Kondom yang dibuat daripada lateks antara pilihan paling popular, tapi sesetengah orang mempunyai alergi terhadapnya. Dalam kes teruk, kejutan anaphylactic boleh berlaku dan membawa maut jika tidak diberi rawatan segera.

Jika kamu pernah mengalami alergi terhadap sarung tangan lateks, then stay away from latex condoms! Jika kamu tidak pasti risiko tersebut, lakukan pemeriksaan doktor terlebih dahulu. Jangan risau kerana kamu mempunyai alternatif lain. Untuk lelaki, terdapat polyurethane condoms dan untuk wanita pula, kamu boleh gunakan polyurethane vaginal condoms, sponge atau diaphragm yang dicampur dengan spermicide.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert