5 Cara Seks Boleh Membunuh Kamu - Page 3 of 5 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
5 Cara Seks Boleh Membunuh Kamu

5 Cara Seks Boleh Membunuh Kamu

Sex is the best pleasure in life! Walaupun ia berikan manfaat kesihatan tapi jika tidak berhati-hati, seks juga boleh membunuh kamu.

 

Foto: 123rf.com

 

It’s not something most of us want to think about.  Kita semua sedia maklum bahawa seks berikan kenikmatan dan ia sebahagian daripada proses semula jadi dalam kehidupan manusia. Malangnya, ia juga boleh membawa maut. Walaupun situasi ini jarang berlaku, tapi tiada salahnya untuk kamu ketahui cara untuk kurangkan risikonya.

3 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

3) Sesetengah afrodisiak adalah racun

Sejak dulu lagi ramai orang menggunakan ubat perangsang untuk semarakkan hubungan seks mereka. Namun, ia juga boleh beri noktah pada kenikmatan di ranjang. Pada penghujung 90-an, U.S Food & Drug Administration (FDA) mencatatkan sejumlah besar kes kematian dek penggunaan ubat Viagra.

Jika kamu dan suami antara pasangan yang kinky dan suka cuba perkara baru, pastikan kamu ambil tahu terlebih dahulu akan risiko-risiko ini lebih-lebih lagi jika kamu mempunyai masalah kesihatan seperti penyakit jantung atau tekanan darah tinggi.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert