5 Cara Seks Boleh Membunuh Kamu - Page 2 of 5 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
5 Cara Seks Boleh Membunuh Kamu

5 Cara Seks Boleh Membunuh Kamu

Sex is the best pleasure in life! Walaupun ia berikan manfaat kesihatan tapi jika tidak berhati-hati, seks juga boleh membunuh kamu.

 

Foto: 123rf.com

 

It’s not something most of us want to think about.  Kita semua sedia maklum bahawa seks berikan kenikmatan dan ia sebahagian daripada proses semula jadi dalam kehidupan manusia. Malangnya, ia juga boleh membawa maut. Walaupun situasi ini jarang berlaku, tapi tiada salahnya untuk kamu ketahui cara untuk kurangkan risikonya.

2 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

2) Keadaan kesihatan boleh tingkatkan risiko

Kamu mungkin pernah dengar atau terbaca seseorang mati ketika berhubungan intim. Kes seperti ini sangat jarang berlaku dan kebanyakannya terjadi kerana keadaan kesihatan yang sudah sedia ada. The American Journal of Cardiology membuktikan aktiviti seksual mencetuskan satu peratus serangan jantung, di mana orang tersebut sudah pun menghidap penyakit tersebut.

Akan tetapi, sebaiknya kamu elakkan seks jika kamu menghidap penyakit angina, hipertensi tidak terkawal, arrhythmias, cardiomyopathy, kegagalan jantung atau jika kamu pernah alami serangan jantung dua minggu sebelumnya.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert