4 Review Pakar tentang Iphone 11 Pro - Page 2 of 4 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
4 review pakar tentang Iphone 11 pro

4 Review Pakar tentang Iphone 11 Pro

Ini masanya untuk kamu dapatkan peranti ini!

2 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Trisha Toh

1. Kongsi secara ringkas mengenai diri dan kerjaya kamu?

Helo! Saya seorang food and prop stylist yang tinggal bersama seekor kucing yang sangat bertuah di KL, Calico.

2. iPhone 11 Pro jika dibandingkan dengan peranti sebelumnya?

The new iPhone 11 Pro has been a blast to shoot with. Kualiti gambar juga amat luar biasa, sesuai mod siang dan malam.

3. Nyatakan 3 ciri-ciri terbaik iPhone 11 Pro?

Kalaulah saya dapat menjawab dengan satu degupan jantung – Mod malam! Saya gembira kerana Apple telah meluangkan masa untuk menyelesaikan masalah teknikal merakam foto pada waktu malam (ciri ini tiada pada peranti saya sebelum ini) juga mengekalkan perincian dan warna. Ini sangat berguna ketika merakam di kafe atau restoran dengan cahaya rendah.

Kedua, ciri kamera telefoto juga sangat mengagumkan! It is pretty impressive too for taking ‘tight’ images without compromising on composition and avoid creating distortions. Saya suka zoom subjek sebanyak 2x untuk perspektif yang berbeza – making the overall image feel more intimate.

Dan tentulah, mod Potret yang menakjubkan. Dalam fotografi makanan, kita sering menggunakan lensa makro untuk mendapatkan depth of field tertentu untuk buttery bokeh food scene. Secara keseluruhan, saya sangat menghargai ketepatan keseimbangan warna dan ton ‘kulit’ dengan pengurusan foto yang dikemas kini pada peranti ini, menjadikan penyuntingan hampir tidak diperlukan. Bagaimanapun, saya perlu mula menggunakan lebih banyak ciri Animoji ….

4. Kamu seorang jurugambar profesional, bagaimana kamera iPhone 11 Pro dapat mempermudahkan kehidupan harian?

Sebagai seorang stylist, rata-rata hari saya terdiri daripada di jalan raya untuk bertemu dengan pelanggan atau mencari prop dan bahan-bahan untuk dirakam. Saya suka bila dapat menyelaraskan komponen kreatif saya dalam satu peranti di mana sahaja saya boleh mencipta idea melalui aplikasi Paper, untuk mencari inspirasi dan menyimpan idea di aplikasi Pinterest, menetapkan peringatan dan menambah senarai pada Notes dan menyimpan briefs dan fail besar di dalam Files. And of course, the camera when bringing sketches to life for previews before shoot or simply to take a photograph of a delicious dish I made or eat outside, without worrying about technicalities.

5. Di antara semua aplikasi yang telah kamu installed di iPhone 11 Pro, yang mana paling kamu suka?

Ini paling sukar! Ketika mengedit, saya selalu menggunakan aplikasi Snapseed dan VSCO. Yang pertama membolehkan saya mengedit area tertentu (seperti mencerahkan bahagian subjek dengan cahaya rendah) sementara yang kedua mempunyai beberapa pratetap yang indah dengan alat penyuntingan tambahan yang saya gemari. But that being said, the iOS 13 photo management and editing tools are more than good enough dan baru-baru ini, saya mula menggunakanya untuk mengekalkan saiz fail dan kualiti gambar yang lebih baik.

A woman who always smiles. And can be very scary if you drive her mad. Selalu percaya kepada prinsip, Execution Is King. Sedang obses ‘bikin’ badan sebab tiada yang lebih menggembirakan setiap wanita bila mereka tampil sihat dan ONS. Lepas dah cantik, inilah masanya ‘tayang’ dengan menggembara. Mahu terbang sebanyak negara yang mungkin kerana… life is an adventure! I agree to live life like there’s no tomorrow.

Editor