4 Langkah Mudah Untuk Master The Art Of Me-Time
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

4 Langkah Mudah Kuasai The Art Of Me-Time

Bila stress, mental dan fizikal kamu tak boleh bekerja pada tahap terbaik. Me-time bukanlah menunjukkan kamu pentingkan diri sendiri, tapi ia adalah komponen penting untuk penjagaan diri.
Foto: depositphotos

Manage Time

Menguruskan masa secara efektif memberikan kamu lebih waktu untuk lakukan perkara yang kamu mahu dan sukai.

Katakan Tidak

Belajar untuk menolak: Ini sebagai peringatan kepada orang lain dan diri sendiri yang kamu menghargai diri dan apa yang kamu lakukan, jadi sebab itulah kamu letakkan sempadan.

Minta Bantuan

Kadagkala, being able to cope bermakna kamu biarkan kawan atau keluarga tahu yang kamu perlukan sokongan. Sama ada membahagikan kerja rumah ataupun menangis di bahu pasanganmu, meminta pertolongan adalah kuncinya.

Enjoy It

Hargai masa bersendirian. Bila kamu ambil masa utuk menikmati keseronokan mempunyai me-time, kamu akan dapat yang terbaik.

Saya seorang yang easy-going and make-up enthusiast. Saya obses dengan bronzer! Jika kamu nampak saya sedang ‘usha’ kamu di tempat awam, jangan risau – I’m just admiring your make-up. Saya juga pencinta haiwan lebih-lebih lagi kucing. Bila tidak menulis, saya suka tonton all my favorite series seperti Sex and The City dan Gossip Girl (duh, of course!).

Celebrity Stalker