3 Makanan Untuk Rasa Gembira
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

3 Makanan Sihat Ini Boleh Buat Kamu Gembira

Selalunya kalau tertekan pasti kamu rasa nak makan saja, kan? Well, tak semestinya makanan yang tak sihat seperti kek. Makanan sihat pun boleh menggembirakan kamu!
Foto: Depositphotos

Salmon

Ia kaya dengan Omega-3 yang dapat menyingkir rasa murung dan mood swing. Bonus: Ia juga boleh memperbaiki daya ingatan dan fokus.

Bayam

Sayuran enak ini memang padat dengan asid folik, sejenis vitamin B yang dikatakan dapat menyemarakkan mood kamu. Ia juga antioksidan yang berkesan melindungi sel otak daripada radikal bebas yang boleh menyebabkan tenaga merudum dan perubahan mood.

Beri

Blueberry, strawberi dan raspberi mengandungi anthocyanidin dan anthocyanin – nutrien yang mampu mengurangkan tekanan dan kemurungan.

Saya seorang yang easy-going and make-up enthusiast. Saya obses dengan bronzer! Jika kamu nampak saya sedang ‘usha’ kamu di tempat awam, jangan risau – I’m just admiring your make-up. Saya juga pencinta haiwan lebih-lebih lagi kucing. Bila tidak menulis, saya suka tonton all my favorite series seperti Sex and The City dan Gossip Girl (duh, of course!).

Celebrity Stalker